Onze mensen

Het verhaal van Mohamed

Het verhaal van Mohamed begint in Damascus, de hoofdstad van Syrië, waar hij in 1997 geboren is. Als jonge scholier droomde hij ervan om een economische studie aan de universiteit te doen, en zo een mooie carrière en een leuk leven op te bouwen. Maar toen kwam de burgeroorlog die Syrië in chaos stortte en veel mensen dwong het land te ontvluchten. Zo ook Mohamed, die in 2015 in Nederland terechtkwam.

Stel je voor: een nieuw land met een onbekende taal en cultuur waarin je door ongelukkige omstandigheden terecht bent gekomen. Dat vraagt veel van mensen, maar Mohamed zat niet stil en ging op zoek naar passende opleiding. De economische studie waar hij eerst aan zat te denken trok hem steeds minder, zijn voorkeur ging meer en meer uit naar de technische kant. Auto’s vond hij erg interessant, maar andere technische richtingen leken hem ook wel wat.

Hij was nog zoekende, maar nadat een leraar hem wat robots liet zien wist hij waar zijn toekomst lag. Uiteindelijk koos Mohamed voor de opleiding Technicus Engineering op het Alfa College in Groningen. In deze opleiding deed hij ervaring op met elektrotechniek, mechatronica, en werktuigbouwkunde. Het was een mooie studie waarin hij veel leerde, aan mooie projecten werkte en ervaring opdeed door stage te lopen bij bedrijven.

Op school was een lesruimte met toestellen van Festo, waar studenten kennis maken met automatiserings- en besturingstechniek. Deze leersystemen zijn door Stevast Techniek opgebouwd en geïnstalleerd, en dit was Mohamed’s eerste kennismaking met Stevast Techniek. “Als je elke week twee lessen hebt en dat logo ziet, dan blijft dat wel hangen”.

Na schooltijd werkte hij bij een supermarkt in Beilen en elke keer als hij vanuit zijn woonplaats Assen richting zijn werk reed, werd hij begroet door het nieuwe pand van Stevast Techniek dat direct aan de snelweg staat. Het logo en de bedrijfsnaam kwamen hem bekend voor, dit was hetzelfde bedrijf als die van de besturingstechniek op school – zijn interesse was gewekt.

Mohamed snuffelde even online om te kijken wat dit bedrijf nou precies deed en zag dat hij bij Stevast precies vond wat hij zocht: “ze hebben machinebouw én ze bieden opleidingen aan”. Dat pand aan de A28 bleek dus een plek waar hij zijn interesse in machinebouw kon combineren met zijn ambitie om verder te groeien: “Misschien is het een idee dat ik even langskom om kennis te maken”. Zo gezegd, zo gedaan en uiteindelijk is Mohamed in februari begonnen met zijn stage als machinebouwer bij Stevast Techniek.

Wat vindt hij het leukste aan zijn werk? “De mensen zijn aardig en open. Geen enkele dag of week is hetzelfde. De ene dag help je mee in de werkplaats om iets te bouwen, de andere dag kan je helpen bij een bedrijf om daar een machine te installeren. Zo ontmoet je verschillende mensen en zo zie je ook de culturele verschillen tussen mensen en verschillende bedrijven. Dat maakt het interessant en de tijd gaat ook veel sneller omdat het niet saai is. Daarnaast is dit een jong bedrijf, kan je hier groeien en kan je wat moois maken.”

Uiteindelijk hoopt Mohamed zijn werk bij Stevast Techniek te combineren met het volgen van een HBO opleiding. Misschien gaat hij in de toekomst aan de slag als projectleider of manager, op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Misschien wel in het buitenland, in de Arabische wereld. Maar hij wil vooral graag laten zien wat hij kan, verder groeien in het leven en iets moois achterlaten.

Een mooi begin heeft hij in ieder geval al gemaakt bij Stevast Techniek, want op de werkvloer zijn ze erg tevreden over hem. Om Mohamed te belonen voor zijn goede inzet, betrokkenheid en persoonlijkheid, heeft Stevast Techniek hem een contract gegeven. Op deze manier kan hij verder bouwen aan zijn toekomst en niet alleen zijn eigen ambities realiseren, maar ook die van Stevast Techniek. Zo kunnen ze samen verder groeien en samen wat moois maken.

Projectteam


Onze mensen... Stevast techniek

 • Stevast Techniek Teamlid

  Tom

 • Stevast Techniek Teamlid

  Patrick

 • Stevast Techniek Teamlid

  Nieck

 • Stevast Techniek Teamlid

  Halbe

 • Stevast Techniek Teamlid

  Jay

 • Stevast Techniek Teamlid

  Bertil

 • Stevast Techniek Teamlid
Stevast Techniek
info@stevasttechniek.nl

0593 565 143


Adres
Bathoorn 4
9411 SE Beilen